Menu
Op zoek naar je ideale klant Op zoek naar je ideale klant

Hoe vind ik mijn doelgroep online?

Segmenteren is essentieel

Voor iedere marketeer is het vaststellen van de klantengroepen die hij wil gaan benaderen een essentiële exercitie. Hoe doe je dat en welke middelen gebruik je ervoor zijn altijd de grote vragen. Maak je een ideaal beeld van hoe jouw klant eruit ziet of begin je vanuit het totaal van de populatie en ga je daar vanuit groepen onderscheiden.

De eerste, de bottom-up benadering waarbij je personas maakt die precies jouw ideale klant beschrijft en zelfs een naam geeft. De top-down benadering zoekt juist naar de gelijkenissen die er groepen zijn en meetbaar, bereikbaar, de juiste omvang hebben en ook winstgevend kunnen worden bewerkt.

Verschillen tussen offline en online segmenteren

Het zijn dezelfde mensen die jouw klant kunnen zijn. Of ze nu een bezoek brengen een webshop of dat ze een aankoop doen in een winkel. De potentiële klant is prima in te delen in de traditionele segmentatie kenmerken. Als we ons voor het gemak even beperken tot de consumenten markten, dan kunnen we indelingen maken naar de demografische, geografische, psychografische kenmerken en naar gedrag en koopmotieven.

Eigenlijk is het enige dat echt verschilt de manier waarop consumenten zich gedragen op het internet. Daarbij zijn er grote verschillen waarneembaar tussen digital natives (geboren na 2000) en digital immigrants, zij die opgroeiden zonder sociale media. Vooral de adoptie van nieuwe technologieën gaat veel sneller bij de eerste groep. Ook de manier waarop ze met sociale media omgaan is veel natuurlijker.

Nieuwe methoden

Net als bij de traditionele segmentatiemethoden zijn er verschillende modellen voorhanden om indelingen te maken. Ze kiezen elk hun eigen invalshoek op basis van gedrag, het belang van de gebruiker voor de organisatie, of de intensiteit van het mediumgebruik. De keuze voor het model is sterk afhankelijk van de markt waarin jij je begeeft.

De directheid van de sociale media geven je veel meer mogelijkheden. Per medium kan je rechtstreeks communiceren met jouw (potentiële) klanten. Voor professionele omgevingen zijn er tools beschikbaar die veel krachtiger zijn en het mogelijk maken om campagnes in te plannen, te monitoren, webcare te verlenen en echt betrokken met jouw doelgroep te binden.

Volgende week meer!

Last modified ondonderdag, 26 juni 2014 11:51
Rate this item
(1 Vote)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top