Menu

Hoe selecteer je het juiste SEO-platform?

Nieuwe focus

SEO is in de laatste jaren enorm verandert en de complexiteit is geweldig toegenomen. Steeds meer search marketeers maken gebruik van geavanceerde software om hun campagnes te managen op verschillende engines, geografische markten, geschreven tekst, video's etc. en op de diverse apparaten.

Door de aanpassingen van de algoritme van google is de focus komen te liggen op het creëren van markt relevante en unieke content. Het moet nu het doel hebben om bezoekers vast tcontent marketing en SEO intgrerene houden en te laten doorklikken.

Trends in SEO-tool markt

  • SEO en content marketing worden steeds meer geïntegreerd
  • Succesvolle SEO verandert van keywords naar semantisch search
  • inpassing van data management functies om analyse programma's van derde partijen en sociale media monitoring tools te gebruiken

De basisfuncties

Als je overweegt om een pakket te kiezen voor de SEO-activiteiten, kijk dan in ieder geval of en hoe deze basisfuncties in de software aanwezig zijn:

  • ranking van keywords en onderzoeksmogelijkheden over de zoektermen die door consumenten worden gebruikt
  • (back)link analyses en suggesties
  • workflow management
  • competitive intelligence
  • internationale zoekresultaten en ranktracking

Meer geavanceerde functies kunnen zijn, voorspellende analyses en ROI forecasting, social media management, content management functies, mogelijkheden voor API's voor integratie met andere vendors.

Waar je goed op moet letten!

Bij een selectie van de software is het belangrijk om goed op de interface te letten. Werkt het als een systeem? Het is ook erg belangrijk hoe de organisatie zelf is ingericht. Met oog op toekomstige veranderingen in de algoritmen bij Google. Hoe plannen ze daarmee om te gaan? Kijk ook naar de rapportage tools. Zijn deze mooi verzorgt en makkelijk op jouw wensen aanpasbaar of moet je met de gevonden data zelf in Excel gaan zitten knutselen. En natuurlijk hoe hun diagnostiek systeem werkt die alle issues van je domeinen moet gaan traceren. Werkt het in alle landen, platformen en talen?

Wil je meer weten, of heb je al ervaring met deze tools dan hoor ik graag van jou!

 

Last modified ondonderdag, 26 juni 2014 12:05
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top