Menu

Omzet vergroten door analyse van digitale data

Conversies daar draait het nu om. Maar wat is een conversie voor jouw business? Hoe meet je conversies? Hoe verleid je gebruikers er toe om een conversie te doen? De tijd is voorbij dat je met een fraaie website alleen grote omzetten kon behalen.

Tegenwoordig gaat veel van het marketingbudget naar de digitale activiteiten. Om gebruikers naar de web-omgeving te krijgen met bijvoorbeeld Google Adwords, SEO en initiatieven op sociale media gebied. Eerst gericht om de gebruiker naar het eigen domain te krijgen. Zijn ze daar eenmaal beland dan is het zaak om de interesse verder op te wekken. Er moet een verlangen worden gecreƫerd naar het product of dienst dat wordt aangeboden. De gebruiker moet klant willen worden.

Om zo'n mooi gestroomlijnd proces op te zetten kan je met een gestructureerde inbound marketing werken. Zie daarvoor mijn blog http://bit.ly/1CoVAYy. Maar dit is vaak een dure en voor het MKB onbereikbare oplossing.

Google Analytics logo

Er zijn ook voor het MKB toegankelijke oplossingen. Google-analytics is een krachtig platform waarmee een schat aan inzicht kan worden verkregen. Om de goede marketing beslissingen te kunnen nemen is het belangrijk om over de juiste data te beschikken. Dat vraagt wel veel aan kennis over wat en hoe je wil gaan meten.

Door de digitale analyse van kwantitatieve en kwalitatieve data van je eigen business en die van de concurrentie kan je continu verbeteringen blijven doorvoeren. Dat zorgt ervoor dat jouw prospects en klanten altijd een ongekende ervaring hebben die zich zullen vertalen naar de door jou gewenste omzet.

controlle over marketing budget

Wil je meer controle krijgen over je digitale marketing uitgaven? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder: 06-14815009.

Mark Dutour Geerling
Directeur/consultant SemaSearch

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top